Kremlj: Žele da nas oteraju iz Nagorno-Karabaha, ali samo mi donosimo stabilnost

Zapadni političari žele da prekinu veze između Rusije i Jermenije, ali niko nije u stanju da igra takvu ulogu garanta mira i stabilnosti kao Ruska Federacija, ističe Peskov

Zapadni političari pokušavaju da isteraju Rusiju iz Nagorno-Karabaha, ali niko nije u stanju da igra ulogu garanta mira i stabilnosti, zato Moskva nastavlja svoje napore, ističe portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentarišući izjave zapadnih političara koji smatraju svojim zadatkom da proteraju ruske mirovnjake iz Nagorno-Karabaha i prekinu veze između Rusije i Jermenije, Peskov kaže da je slična borba vođena pre nekih pet godina, samo su tada zapadni političari bili pod maskama.

Maske su pale, a borba se vodi direktno, ukazuje on i dodaje da, zaista, jedan broj zemalja pokušava da destabilizuje situaciju u karabaškom regionu.

Upravo tako je došlo do toga da je azerbejdžanska strana zvanično izjavila da ni jedna zapadna zemlja ne može da pretenduje na bilo kakvu ulogu posrednika, jer zauzeli jednostranu poziciju, dodaje Peskov.

S obzirom na to da su zauzeli jednu stranu, nemoguće je i neumesno da predlažu svoje posredništvo, jasan je Peskov.