Uragan pogodio Krim: Dve osobe u bolnici, evakuacija u toku

Brzina uragana dostizala je i do 144 kilometara na sat

Rusko poluostrvo Krim juče i tokom noći zadesilo je veliko nevreme, uragan brzine i do 144 kilometara na sat, zbog čega je iz mesta Evpatorija na zapadu Krima evakuisano više od 200 stanovnika, a povređeno sedam osoba od kojih su dve u ozbiljnijem stanju zbog čega su i hospitalizovane. 

Mediji javljaju i da je jedan čovek nestao bez traga.  

Do problema je došlo i u Sevastopolju, na jugu Krima. Reka Beljbek izlila se iz svog korita. Potopljena su četiri privatna stambena objekta, i nekoliko prvih spratova druge tri kuće. Iz njih je evakuisano 35 osoba među kojima je bilo i šestoro dece. 

Usled jake oluje, bez struje je na poluostrvu ostalo skoro pola miliona stanovnika Krima, ocenjuju vlasti Krima. "RIA Novosti" dodaju da je po celom poluostrvu oboren veliki broj drveća, dok je na moru i dalje velika bura, koja talasima zapljuskuje obalski deo Evpatorije.

Lokalne vlasti formirale su poseban operativni štab za evakuaciju ljudi, koja je još u toku. Dodaju da poluostrvo nikada do sada nije videlo ovakvo nevreme. Ruska služba za borbu protiv vanrednih situacija poslala je na Krim 405 osoba i 116 jedinica tehnike.

Današnji dan proglašen je za neradan dan za sve građane Krima.

Hidrometeorološki centar Rusije upozorava da će u narednim danima evropski deo zemlje pogoditi opasni vremenski uslovi. Očekuju se veliki sneg, poledica, jak vetar, mokar sneg, kiša i ledena kiša.

Ipak, upozorenje stiže ponovo i za Krim - i danas se očekuju kiša sa snegom i uraganski vetar.