Ruska duma otkriva koliko će Finsku koštati zatvaranje granica i antiruska politika

Spuštanjem nove gvozdene zavese, rukovodstvo ove zemlje kažnjava svoje građane i sprečava razvoj zemlje, naveo je Volodin, te dodao da evropske zemlje već plaćaju cenu toga, u Nemačkoj je recesija a u Velikoj Britaniji stagnacija

Zatvaranje kontrolnih punktova na granici s Rusijom koštaće Finsku oko tri milijarde evra, a spuštanjem nove gvozdene zavese, rukovodstvo ove zemlje kažnjava svoje građane i sprečava razvoj zemlje, istakao je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na Telegramu

Finske vlasti su zatvorile sve kontrolne punktove na granici s Rusijom, osim onog najsevernijeg, podsetio je ruski državnik.

Ovu zemlju čeka niz problema, od ozbiljnog povećanja vojnih izdataka zbog nepromišljenog i ishitrenog ulaska u NATO do posledica koje proističu iz nezakonitih antiruskih sankcija, s kojima evropske države još uvek ne mogu da se izbore, naveo je Volodin.

"U devet evropskih zemalja ekonomija će ove godine otići u minus. U Nemačkoj je recesija, gubitak BDP-a od 0,5 odsto, u Britaniji stagnacija", naveo je predsednik Državne dume.

Ekonomsku situaciju Ujedinjenog Kraljevstva opisao je i "Gardijan", podsetio je Volodin i podelio te podatke.

"Oko dva miliona britanskih domaćinstava je bilo prinuđeno da isključi frižider ili zamrzivač kako bi uštedeli novac. Jedno od šest domaćinstava je koristilo javne prostorije za grejanje tokom hladnog vremena. A 7,3 miliona domaćinstava ostalo je bez hrane i drugih osnovnih potrepština u poslednjih šest meseci", naveo je Volodin.