Patrijarh Kiril: Moliću se da Putin nastavi da radi za dobrobit ruske otadžbine i naroda

Poglavar Ruske pravoslavne crkve je naveo da je Rusija sada naučno i tehnološki razvijena, duhovno bogata, multinacionalna zemlja, gde su interesi pojedinih naroda harmonično spojeni sa nacionalnim interesima

Jedinstvo ruskog naroda, koje iznenađuje zlonamernike, ne nastaje tek tako, već zahvaljujući naporima ljudi, izjavio je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril na Ruskom narodnom saboru.

"Jedinstvo našeg naroda, društva, znam, izaziva zaprepašćenje, pre svega, kod zlonamernika, jer iskustvo višenacionalnih država nije uvek tako uspešno i nije primer za druge, kao iskustvo Rusije. Ne ide sve to tek tako. Sve se to postiže trudom ljudi i svakako izuzetno mudrom, patriotskom vođstvu šefa države koji je otvoren prema ljudima", kazao je patrijarh Kiril.

Patrijarh moskovski zahvalio je ruskom predsedniku na razumevanju posebne istorijske uloge pravoslavne tradicije u formiranju ruske kulture.

"Oni sada pokušavaju da spolja potkopaju rusku tradiciju, uključujući i porodične vrednosti. Danas je tradicija pod snažnim pritiskom, pokušavaju da je potkopaju i iznutra i spolja", kazao je patrijarh.

Poglavar ruske crkve je dodao da Rusija ima jedinstvenu nacionalnu ideju, koja se sastoji od iskrene ljubavi i odanosti domovini.

Patrijarh je naveo da će se moliti da predsednik Rusije Vladimir Putin nastavi da radi za dobrobit Rusije i njenog naroda.

"Od srca želim da vam izrazim zahvalnost i neka Gospod učvrsti vašu snagu i snagu vaših najbližih saradnika, koji čine taj jedinstveni tim, kao i da nastavite svoj rad na dobrobit naše ruske otadžbine i celog ruskog naroda", istakao je.