Rusija

Simonjan: Devojke iz "Politika" su uznemirene zbog našeg višemilionskog dometa

Glavna urednica RT je na svom Telegram kanalu komentarisala zabrinutost "Politika" što ruski mediji privlače veliku pažnju i što se mogu pohvaliti milionima pratilaca
Simonjan: Devojke iz "Politika" su uznemirene zbog našeg višemilionskog dometa© © Aleksey Smyshlyaev/Global Look Press

Glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan je poručila da su "devojke iz 'Politika'  uznemirene zbog našeg višemilionskog dometa", povodom navoda ovog medija, da mnogi nalozi povezani sa Kremljom, posebno oni koji pripadaju sankcionisanim ruskim medijima kao što su RT i Sputnjik – imaju zaista ogroman domet u digitalnom prostoru.

"Uprkos činjenici da je EU uvela sankcije na njihovo emitovanje i objavljivanje na društvenim mrežama, ukupan broj pretplatnika ovih medija u Evropi, Latinskoj Americi i Africi i dalje je milionski", zabrinut je "Politiko", napisala je Simonjan na svom Telegram kanalu.

Naime, "Politiko" je optužio Rusiju da podstiče podele na Zapadu. Kako tvrde, nasilje u zapadnim zemljama, posebno nad Jevrejima, poraslo je tokom proteklih sedam nedelja, a antiratni protesti, u kojima učestvuje na stotine hiljada ljudi, izbili su od Londona do Vašingtona, što, kako su naveli, odvlači pažnju javnosti od sukoba u Ukrajini.

U Francuskoj su zvaničnici, takođe, optužili Rusiju za "stvaranje napetosti" između pristalica Izraela i onih koji podržavaju Palestinu, što je Ruska ambasada u Parizu demantovala i saopštila da Moskva nema veze ni sa kakvim tajnim digitalnim aktivnostima.

image