Rusija

Kremlj: Putinova velika konferencija za medije i direktna linija biće 14. decembra

Peskov je govorio o rasporedu i planovima ruskog predsednika, o sastanku ministara OEBS u Severnoj Makedoniji, o programu saradnje koji su potpisali NATO i Ukrajina i o programu saradnje Jermenije i Velike Britanije
Kremlj: Putinova velika konferencija za medije i direktna linija biće 14. decembrawww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Ruski predsednik Vladimir Putin održaće 14. decembra direktnu liniju i godišnju veliku konferenciju za novinare, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Predsednik će tog dana sumirati rezultate godine, televizijski kanali će vršiti uživo prenos programa, dodao je.

Ove godine će se direktna linija, poznatija kao "Razgovor sa Vladimirom Putinom" kada narod telefonom postavlja pitanja predsedniku, biti održana zajedno sa velikom godišnjom konferencijom za medije koju predsednik tradicionalno održava krajem godine.

Regionalni i federalni ruski novinari, kao i zaposleni u stranim medijima akreditovanim u Rusiji će biti pozvani na predsednikovu veliku godišnju konferenciju za novinare.

Lavrov vredno i radno na sastanku ministara OEBS

Prokomentarisao je kratko današnje zasedanje ministara OEBS-a u Severnoj Makedoniji i rekao da ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova očekuje gust raspored i puno posla. 

"Odluka bugarskih vlasti da ne dozvole let aviona sa portparolkom Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom iznad njihove teritorije je glupa i apsurdna", dodao je Peskov.

Stav bugarskih vlasti ničim nije objašnjen i potkrepljen, ne uklapa se ni u kakve okvire, objašnjava Peskov i poziva ih da trezveno donose odluke.

Komentarišući program saradnje koji su potpisali NATO i Ukrajina, Peskov kaže da je to ono što smeta Rusiji, i da su akcije Alijanse provokativne.

Međutim, govoreći o potpisanom programu saradnje Jerevana i Londona, Peskov ističe da je Jermenija suverena zemlja i slobodna da samostalno donosi odluke, a da će Rusija sa njom nastaviti sabvezničke odnose.

image