Rusija

Zaharova: Ideologija nacizma procvetala uz podršku i blagoslov američke vlade (VIDEO)

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova osvrnula se na nedavni skup sa nacističkim simbolima ispred Bele kuće, poručivši da to nije sloboda govora, već totalna izopačenost
Zaharova: Ideologija nacizma procvetala uz podršku i blagoslov američke vlade (VIDEO)© Blazquez Dominguez/Getty Images

Sjedinjene Države primećuju porast antisemitskog raspoloženja u svojoj zemlji, ali u isto vreme dozvoljavaju pristalicama nacista da marširaju direktno ispred Bele kuće, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Užasan događaj odvio se u pozadini rezidencije američkih predsednika, praćen nacističkim simbolima, skandiranjem i pozdravima ekstremno desničarskih grupa. Ko je organizator tog marša? Sledbenici i saučesnici kijevskog režima. Desničar Roman Kašpur i aktivistkinja Natalija Šaporinskaja, koja je inače, direktno povezana sa američkom agencijom USAID", napisala je Zaharova na Telegramu.

Prema njenima rečima, dok se u Americi žale na porast antisemitskih osećanja u poslednje vreme, na travnjaku ispred Bele kuće skandiraju svoje nacističke parole predstavnici jedne strukture poznate po najekstremnijem antisemitizmu, judeofobiji i drugim vrstama rasne netrpeljivosti i mržnje na nacionalnoj osnovi.

"Nacisti su ubijali sve: Jevreje, Slovene, Rome i pripadnike drugih, sa stanovišta Trećeg Rajha, 'drugorazrednih' naroda. Danas je ova ideologija procvetala uz podršku i blagoslov vlasti Amerike. To nije sloboda govora, već njena totalna izopačenost", zaključila je Zaharova.

image