Direktor "Rasija sevodnja": Rusija neće izgubiti jer bi svetom ponovo zavladao kolonijalizam

Bilo bi dobro da svi shvate smisao onoga što se dešava, i kakvu ulogu u svemu tome igra Rusija, budući da bi njenim porazom bila izgubljena ravnoteža u svetu, poručio je Dmitrij Kiseljov

Rusija ne može biti poražena u Specijalnoj vojnoj operaciji, jer onda neće ostati nijedna zemlja koja bi bila u stanju da održi balans snaga i nuklearnu ravnotežu sa Sjedinjenim Američkim Državama, kaže danas Dmitrij Kiseljov, generalni direktor medijske grupe "Rasija sevodnja". 

"Mir koji je uspostavljen nakon Drugog svetskog rata trajao je do naše generacije. Naša generacija gradi novu 'konstrukciju' mira", izjavio je on, te dodao da ukoliko Rusija izgubi "ona će biti podeljena, a odnos snaga u svetu će se kompletno izmeniti i svi će se naći u novom kolonijalnom sistemu".

To bi bio jedan "beskompromisan" svet, jer "Amerikancima su potrebni resursi, a Evropljani su navikli da žive po kolonijalnom modelu", objašnjava on.

Ipak, Kiseljov ističe da Rusija neće izgubiti, ali da bi bilo dobro da svi shvate smisao onoga što se danas dešava i ulogu Rusije u svemu tome, prenose "RIA Novosti".

Američko liderstvo, ocenio je on podrazumeva da sve ostale države rade sve po želji Vašingtona, ali nisu sve zemlje to želele.

Prema njegovim rečima, karakter i ciljevi specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini postali su globalni nakon što je Zapad objavio da je njegov cilj strateški poraz Rusije.

"Zapadu se nije svideo svetski poredak koji je ponudila Moskva i zbog toga su SAD i NATO krenuli na Istok sa oružjem, naoružali Kijev, podigli naciste i izvršili krvavi državni prevrat", naglasio je direktor "Rasija sevodnja".

Kiseljov je poručio da je "upravo tada počeo rat koji je Rusija želela da prekine svojom specijalnom vojnom operacijom, jer nije više bilo moguće trpeti to što su tamo u granatiranju gradova ginule hiljade ljudi i stotine dece.

On je dodao da je to rat za novi svetski poredak i da je mir uvek rezultat rata".