Putin potvrdio sagovorniku RT Balkan: Kandidovaću se za predsednika Rusije (VIDEO)

Predsednik Ruske Federacije potvrdio je učešće na izborima sledeće godine dobitniku državne nagrade za herojstvo u Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, Artjomu Žogi

Ruski predsednik Vladimir Putin je potvrdio Artjomu Žogi da će se kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima.

"Predsednik Rusije je u razgovoru sa jednim od dobitnika državne nagrade za herojstvo u Specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, Artjomom Žogom rekao da namerava da se kandiduje za novi predsednički mandat", navode "RIA Novosti".

Reagujući na Putinovu odluku, Žoga je istakao da je onima koji su nagrađeni najvišom državnom nagradom veoma drago što je predsednik čuo njihov zahtev za kandidaturu, jer ga "podržava cela Rusija".

"U ime stanovnika ujedinjenih teritorija Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti, svih vojnika, mojih prijatelja i poznanika, zamolili smo Vladimira Putina da učestvuje na predsedničkim izborima Ruske Federacije", kazao je Žoga.

Ruski predsednik je odgovorio da su vremena drugačija i teška, ali da će u ovom u trenutku biti sa narodom i kandidovati se na izborima.

"Hvala vam. Neću da krijem. U raznim momentima sam imao različita razmišljanja o tom pitanju. Ali u pravu ste, vreme je da odlučim. Kandidovaću se na mesto predsednika Ruske Federacije", naveo je Putin.

Naime, Gornji dom ruskog parlamenta je odredio 17. mart 2024. kao zvanični datum za sledeće predsedničke izbore. Odluka je doneta na današnjoj sednici i stupa na snagu od dana javnog objavljivanja.

Artjom Žoga, komandant legendarne jedinice Sparta i predsednik Narodnog veća Donjecke Narodne Republike, dao je intervju za RT Balkan, u kojem je govorio o najžešćim borbama koje su vodile 2014.  u Donbasu, tačnije, na liniji koja preseca Donjecki aerodrom.