Rusija

Ruski zvaničnici podržali Putinovu kandidaturu: Vratio je Donbas otadžbini

Rusija je zahvaljujući Vladimiru Vladimiroviču uspešno prevazišla najrazličitije izazove od finansijskih kriza, sankcija do rata koji je pokrenut protiv Rusije
Ruski zvaničnici podržali Putinovu kandidaturu: Vratio je Donbas otadžbini© Tanjug/AP Photo/Ivan Sekretarev, File

Odluka ruskog lidera Vladimira Putina da se kandiduje na predsedničkim izborima Rusije koji će se održati u martu 2024. godine govori o njegovoj ljubavi prema svojoj zemlji, želji da je učini jakom, prosperitetnom i da je zaštiti u teškom vremenu izazova i pretnji, ukazuje predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Ovo je veoma važna odluka ne samo za građane naše zemlje, već i za ceo svet, Putin je vremenom dokazao svoju efikasnost, ističe on.

"Rusija je zahvaljujući Putinu uspešno prevazišla mnoge izazove u različitim vremenima – bilo da su to finansijska kriza, sankcije ili rat koji je pokrenut protiv Rusije", dodaje Volodin.

Pored toga, Vladimir Vladimirovič ima jedinstvene kvalitete, kao što su humanost, pristojnost, ljubaznost, ali i neverovatna sposobnost za rad, dodaje on.

"Putinova pobeda na izborima je pobeda građana naše zemlje, pobeda Rusije", poručio je predsednik Državne dume.

Aktuelnog predsednika podržao je i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekavši da je odluka predsednika važna s obzirom na aktuelni težak period.

"Predsednik je već sve rekao. Imajući u vidu trenutnu situaciju, dramatičan period kroz koji naša zemlja prolazi, ova odluka je apsolutno logična i ispravna. Njegov rad kao predsednika se mora nastaviti."

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin kaže da je Putin u očima stanovnika Donbasa lider koji im je vratio otadžbinu i spasio ih od uništenja.

"Naš predsednik nikada nije izbegavao i neće izbegavati odgovorne odluke. I danas je još jednom potvrdio da je u trenutku istorijskog izbora i istorijskog izazova spreman da deluje u interesu zemlje i njenih građana", ističe predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko.

image