Ruski zvaničnici podržali Putinovu kandidaturu: Vratio je Donbas otadžbini

Rusija je zahvaljujući Vladimiru Vladimiroviču uspešno prevazišla najrazličitije izazove od finansijskih kriza, sankcija do rata koji je pokrenut protiv Rusije

Odluka ruskog lidera Vladimira Putina da se kandiduje na predsedničkim izborima Rusije koji će se održati u martu 2024. godine govori o njegovoj ljubavi prema svojoj zemlji, želji da je učini jakom, prosperitetnom i da je zaštiti u teškom vremenu izazova i pretnji, ukazuje predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Ovo je veoma važna odluka ne samo za građane naše zemlje, već i za ceo svet, Putin je vremenom dokazao svoju efikasnost, ističe on.

"Rusija je zahvaljujući Putinu uspešno prevazišla mnoge izazove u različitim vremenima – bilo da su to finansijska kriza, sankcije ili rat koji je pokrenut protiv Rusije", dodaje Volodin.

Pored toga, Vladimir Vladimirovič ima jedinstvene kvalitete, kao što su humanost, pristojnost, ljubaznost, ali i neverovatna sposobnost za rad, dodaje on.

"Putinova pobeda na izborima je pobeda građana naše zemlje, pobeda Rusije", poručio je predsednik Državne dume.

Aktuelnog predsednika podržao je i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev rekavši da je odluka predsednika važna s obzirom na aktuelni težak period.

"Predsednik je već sve rekao. Imajući u vidu trenutnu situaciju, dramatičan period kroz koji naša zemlja prolazi, ova odluka je apsolutno logična i ispravna. Njegov rad kao predsednika se mora nastaviti."

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin kaže da je Putin u očima stanovnika Donbasa lider koji im je vratio otadžbinu i spasio ih od uništenja.

"Naš predsednik nikada nije izbegavao i neće izbegavati odgovorne odluke. I danas je još jednom potvrdio da je u trenutku istorijskog izbora i istorijskog izazova spreman da deluje u interesu zemlje i njenih građana", ističe predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko.