Rusija

Visoka inflacija i nenormalni političari: Medvedev čestitao Božić Evropljanima

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije obratio se evropskim zemljama, upitavši ih šta im je i da li su stvarno bolesni zbog sukoba u Ukrajini
Visoka inflacija i nenormalni političari: Medvedev čestitao Božić Evropljanimawww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Uoči Božića po gregorijanskom kalendaru, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev upitao je kako se oseća Evropa sa visokom inflacijom, gomilom dokonih lutajućih Ukrajinaca i "degenerisanih političara", prenosi TASS.

"Uporno visoka inflacija i nedostatak ekonomskog rasta, bojkot isporuke energenata iz Rusije i njenog tržišta u celini, gomile Ukrajinaca koji dokono lutaju ulicama Evrope, sa beneficijama većim od penzija Evropljana, nenormalni političari koji viču o ratu između Ukrajine i Rusije do 'pobede'", opisao je Medvedev situaciju u EU na društvenoj mreži Iks.

On se na kraju obratio evropskim zemljama, upitavši ih "šta im je"?

"Evropo, zdravo! Šta ti je? Da li si se stvarno razbolela? Srećan Božić!", poručio je Medvedev.

Američki "Volstrit džornal" preneo je da se Evropljani suočavaju sa novom ekonomskom stvarnošću kakvu nisu iskusili decenijama unazad - postaju siromašniji.

Stil života na Starom kontinentu, na kojem su im drugi zavideli, ubrzano gubi svoj sjaj, dok se kupovna moć Evropljana topi.

image