Rusija

Lavrov i Džaišankar: Želimo da formiramo pravedniji politički sistem u svetu

Šef ruske diplomatije sastaje se sa ministrom inostranih poslova Indije u Moskvi
Lavrov i Džaišankar: Želimo da formiramo pravedniji politički sistem u svetuwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Rusija i Indija žele da formiraju pravedniji politički sistem u svetu, poručuje ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku sa indijskim kolegom Subrahmanjamom Džaišankarom u Moskvi.

Rusija i Indija su pouzdani partneri i to je nekoliko puta potvrđeno razvojem naših odnosa i delovanjem njihovih lidera Vladimira Putina i Narendre Modija, dodaje ruski ministar.

"Naši odnosi su dugotrajni", podvukao je Lavrov.

Kvalitet odnosa dveju država potvrđuje i saradnja u okviru mnogih međunarodnih foruma poput Ujedinjenih nacija, BRIKS-a, ŠOS-a, Grupe 20 i drugih, navodi Lavorv.

Usko sarađuju ministarstva spoljnih poslova dveju država i drugi vladini organi kao i Saveti bezbednosti, a na dobrom nivou razvoja su i kulturne veze, što dobija veliku podršku građana Rusije i Indije, ističe Lavrov.

Na današnjem sastanku će biti više reči o budućim ciljevima i onome što može da se uradi kako bi se došlo do rezultata koje su predvideli lideri Rusije i Indije, najavljuje Lavrov u uvodnom delu sastanka.

Posle sastanka iza zatvorenih vrata se očekuje zajednička konferencija za medije.

image