Gradonačelnik Belgoroda demantovao: Grad nije miniran

U Belgorodu je pojačana bezbednosna kontrola na svim ulicama i javnim površinama, dok službenici reda dežuraju danonoćno, kaže Valentin Demidov

Izveštaji o navodnom miniranju ulica Belgoroda "laticama" (protivpešadijskim minama) su lažni, saopštio je gradonačelnik grada Valentin Demidov.

Naime, prethodno je na internetu je objavljen navodni dekret belgorodskog gubernatora, u kojem se navodi da kontrolni punktovi moraju biti postavljeni na glavnim autoputevima u regionu kako bi se sprečila infiltracija neprijateljskih diverzantskih grupa. 

"Na društvenim mrežama se šire informacije o miniranju ulica grada Belgoroda 'laticama'. To je laž",  napisao je Demidov na Telegramu.

On je naglasio da je u Belgorodu pojačana bezbednosna kontrola na svim ulicama i javnim površinama, kao i da službenici reda dežuraju danonoćno.

"Dežurna služba nije primila nikakve prijave o pronalasku sumnjivih predmeta", naveo je Demidov, i pozvao ljude da veruju samo zvaničnim izvorima jer je "lažne informacije šire kako bi se stvorila panika".

Podsetimo, ukrajinske snage su juče gađale Belgorod raketama "oljha" i iz višecevnih bacača raketa češke proizvodnje. Korišćena je zabranjena kasetna municija. U napadu je poginulo 14 osoba, a 108 je ranjeno.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je da je Rusija tražila sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog ukrajinskog terorističkog napada na Belgorod.