RT u oslobođenoj Marjinki: Borba za svaku ulicu, kuću, za svaki metar (VIDEO)

Vojnici priznaju da su borbe bile teške i da su zapravo vođene još od 2014. godine. Oslobađanje grada je velika pobeda i za rusku vojsku i za stanovnike Donjecka koje je ukrajinska vojska konstanto grantirala iz ovog pravca

Nemačka redakcija RT-a je posetila oslobođenu Marjinku i razgovarala sa ruskim vojnicima koji su učestvovali u borbama koje su se vodile, ne za svaku ulicu ili zgradu, već za svaki kvadratni metar grada.

Marjinka je trenutno pod potpunom kontrolom ruske vojske, ali borbe u okolini i dalje traju, a ruska vojska ništa ne prepušta slučaju.

Oslobađanje ovog grada je velika pobeda ne samo za rusku vojsku, već i za stanovnike Donjecka koji su godinama živeli pod ukrajinskim granatama. Sada će ih biti znatno manje, jer je ukrajinska vojska napade vršila upravo iz pravca Marjinke.

Vojnici priznaju da su borbe bile veoma teške i da su zapravo vođene još od samog početka, od 2014. godine, a od početka Specijalne vojne operacije nisu prekinute ni na jedan dan.

RT je uspeo da zaviri u rovove koje je koristila ukrajinska vojska i u kojima su se u jednom momentu vodile borbe.

Na pitanje ruskom vojniku za kodnim imenom "Kit" zašto se pridružio ruskim dobrovoljcima još pre deset godina u borbama u Donbasu, on jednostavno odgovara da "kada je došla ova nesreća, skupili smo se i krenuli – jedni za druge kako to obično biva kod nas u Donjecku".

"Važan je svaki metar i kilometar oslobođene teritorije jer je toliko neprijatelj udaljen od mog doma", poručio je jedan od ruskih vojnika iz Marjinke.