Šojgu naredio: Povećati proizvodnju visokoprecizne vođene municije

Korporacija, koju je danas posetio ruski ministar odbrane, povećala je proizvodne kapacitete i broj radnika, modernizovala proizvodnju i prešla na 24-časovni rad svakog dana kako bi zadovoljila potrebe države, kaže direktor korporacije, i dodaje da su svi zahtevi Kremlja bili ispunjeni na vreme

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu danas je posetio preduzeće "Taktičko raketno naoružanje" u Moskovskoj oblasti i izvršio inspekciju proizvodnih procesa.

Generalni direktor korporacije Boris Obnosov istakao je da je od početka SVO proizvodnja određenog visokopreciznog naoružanja povećana pet puta i naglasio da je korporacija na vreme ispunila sve zadatke koje je dobila od države, a koji se tiču proizvodnje naoružanja.

To je, kako je rekao, bilo moguće zbog toga što je firma povećala proizvodne kapacitete, broj radnika, modernizovala proizvodnju, i počela da radi 24 sata svakog dana. 

Šef jednog od odeljenja preduzeća rekao je ministru odbrane da je u sektoru, koji on nadgleda, obim proizvodnje povećan tri puta. To je bilo moguće postići zbog toga što je, kako kaže, produktivnost rada porasla za 40 odsto i zbog prelaska na dvanaestočasovnu smenu. 

Šojgu je poručio da "tako treba", budući da je "takvo vreme". 

Ministar je, takođe, imao priliku da vidi najnovije primerke visokoprecizno vođene municije, i druge perspektivne modele naoružanja.

Naredio je ne samo da se poveća proizvodnja ove visokoprecizne vođene municije, već i da se radi na njenoj modernizaciji, budući da, kako kaže, vojska trenutno u dovoljnoj meri raspolaže običnom municijom. 

Ruska vojska danas glavne napade vrši po konkretnim ciljevima, istakao je, i objasnio da je to razlog zbog kojeg je armiji potrebna veća količina visokoprecizno navođene municije.