Rusi oborili 12 ukrajinskih dronova kod Voronježa i Belgoroda: Devojčica povređena

Ruski sistemi PVO presreli su neprijateljske bespilotne letelice i tako sprečile pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na teritoriji Ruske Federacije

Ruske snage PVO sinoć su odbile napad 12 ukrajinskih dronova koji su leteli prema ruskim gradovima – iznad Voronješke i Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Na ovaj način sprečeni su pokušaji kijevskog režima da izvede terorističke napade dronovima "avionskog" tipa, istakli su u Ministarstvu.

Dežurni PVO sistemi su uništili pet ukrajinskih dronova i presreli tri bespilotne letelice iznad Voronješke oblasti, dok su iznad Belgorodske presreli četiri drona Oružanih snaga Ukrajine.

Guverner Voronješke oblasti Aleksandar Gusev je na Telegramu objavio da je u napadu povređena desetogodišnja devojčica, koja je zadobila posekotine na ruci, nozi i vratu. Lekarska pomoć joj je ukazana na licu mesta, dodao je.

Takođe, oštećeno je 35 stanova, zapalio se balkon na jednoj stambenoj zgradi, razbijena su stakla u još dve višespratnice i pojedinim privatnim kućama. U gradu je uvedeno vanredno stanje.

Oružane snage Ukrajine redovno granatiraju centralne i pogranične regione Rusije, napadaju dronovima i sprovode sabotaže. U mnogim regionima na snazi je povećan nivo terorističke pretnje.