MSP Rusije: Oslobađanje talaca iz Pojasa Gaze je prioritet Moskve

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ukazalo je da je dosledno i fokusirano radi na oslobađanju sugrađana "zadržanih u palestinskoj enklavi" već doneo željene rezultate i da će se nastaviti

Oslobađanje talaca iz Pojasa Gaze je prioritet Moskve tokom kontakata sa predstavnicima Hamasa, rad u tom pravcu će se nastaviti, rekao je zamenik šefa ruskog diplomatskog ministarstva Mihail Bogdanov na sastanku sa rođacima ruskog državljanina Aleksandra Lobanova koji je talac u Pojasu Gaze.

"Ovo značajno humanitarno pitanje (oslobađanje talaca) jedan je od prioriteta u našim kontaktima sa predstavnicima političkog krila Hamasa, kao i rukovodstvom niza zemalja bliskoistočnog regiona", istakao je Bogdanov.

Detalji sastanka zamenika šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova sa rođacima talaca objavljeni su na sajtu ministarstva.

U izveštaju se navodi da su Lobanovljevi rođaci obavešteni o "energičnim naporima koje ruska diplomatija čini da obezbedi njegovo oslobađanje". Pored toga, rusko Ministarstvo spoljnih poslova ukazalo je da je dosledno i fokusirano radi na oslobađanju sugrađana "zadržanih u palestinskoj enklavi" već doneo željene rezultate i da će se nastaviti.