Ruska vojska oslobodila Krahmaljno, Ukrajinci napali Donjeck (VIDEO)

Belgorodska oblast juče je gađana više od 60 puta, a danas je granatiran Donjeck, u kojem je poginulo 25 osoba

Ruski vojnici oslobodili su mesto Krahmaljno u Harkovskoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane. 

Rezultat je postignut zahvaljujući "uspešnim akcijama jedinica 'Zapadne' grupacije vojske", poručuje ministarstvo i dodaje da je za poslednja 24 časa u tom pravcu odbijeno sedam napada ukrajinskih vojnika, a da je likvidirano ili ranjeno 55 njih.

U svim pravcima na frontu Ukrajina je za poslednja 24 časa izgubila oko 565 vojnika, ističe MO Rusije. Uništeno je i vojno skladište Oružanih snaga Ukrajine i mesto na kojem su privremeno bili smešteni strani plaćenici, kao i veliki broj vojne tehnike.

U međuvremenu, mediji javljaju da je danas napadnut grad Donjeck. Iza napada stoji Kijev, a kako se za sada zna, poginulo je 25 osoba, dok je 20 ljudi ranjeno, pišu "RIA Novosti". 

Glavna urednica RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan napisala je na Telegramu da je u Donjecku pogođena pijaca i da su među ubijenim i bake, koje su prodavale pečurke i šargarepu.

Belgorodska oblast Rusije, koja se nalazi na granici sa Ukrajinom, i koja je od početka Specijalne vojne operacije česta meta napada ukrajinskih snaga, juče je, takođe, ponovo napadnuta i to više od 60 puta, napisao je na Telegramu guverner regiona Vjačeslav Gladkov.

Kako kaže, na šest graničnih područja ispaljeno je najmanje 65 granata, a prilikom napada korišćeni su artiljerija, minobacači, bacači granata i mitraljezi, a registrovano je i da su tri uređaja bačena sa dronova iz vazduha.