Putin: Porodice sa više dece su osnov zemlje

Poštovanje starijih, ljubav i briga o mlađima, kao i ljubav prema radu i drugim tradicionalnim vrednosti grade se u porodici, rekao je danas predsednik Rusije

Porodice koje imaju troje ili više dece su osnov zemlje, rekao je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa pobednicima sveruskih porodičnih konkursa.

"Glavni učesnici svih ovih događaja ste, bez sumnje, svi vi – vaše porodice. Porodice u kojima rastu i vaspitavaju se deca. I, naravno, što je više dece to je bolje", izjavio je na Putin na skupu.

Predsednik je istakao da se u porodicama gradi osnova ličnosti, na kojoj počiva i sama zemlja:

"Poštovanje starijih, ljubav i briga o mlađima, ljubav prema radu i sve što je u vezi sa tim organizmom – porodicom, jesu te tradicionalne vrednosti o kojima stalno govorimo i koje podržavamo".

Putin je podsetio da je juče uveče potpisan ukaz o dodeljivanju posebnog statusa porodicama sa više dece, što su, kako kaže, pojedinci sa kojima se više puta susretao isticali kao društvenu celinu na kojoj treba raditi. Višečlane porodice dobijaće posebnu podršku od države, koja u određenim regionima može biti dopunjena dodatnim merama, ukoliko lokalne vlasti procene da je to moguće i potrebno. 

Utvrđivanje posebnog statusa porodica sa više dece zaista ima praktičan značaj, prokomentarisao je Putin, i naglasio da se nada da će čitav sistem funkcionisati efikasno i da će sve te porodice u zemlji imati iste mogućnosti.