Rusija

Kremlj: Putin u februaru u Turskoj, u planu razgovori o Ukrajini

Jurij Ušakov, pomoćnik Putina, ponovio je da je Moskva otvorena za pregovore i napomenuo da ih nije blokirala ruska strana, nego Kijev
Kremlj: Putin u februaru u Turskoj, u planu razgovori o UkrajiniGetty © Misha Friedman / Stringer

Predsednik Rusije Vladimir Putin u februaru će posetiti Tursku, gde će razgovarati, pre svega, situaciji u Ukrajini, potvrdio je danas pomoćnik Putina Jurij Ušakov, dodajući da je poseta u pripremi.

Ušakov je, u razgovoru sa novinarima, ponovio i da je Rusija bila i da i dalje jeste otvorena za pregovore, ali, kako je istakao, nema s kim da razgovara.

Pomoćnik Putina je podsetio da je Kijev zabranio svojim zvaničnicima da pregovaraju sa Moskvom, sve dok je na vlasti predsednik Vladimir Putin, i u tom kontekstu istakao da pregovore nije obustavila ruska strana, već Kijev.

To su, podsetimo, ranije potvrdili i ukrajinski zvaničnici, i to nekoliko njih, navodeći da je zamalo potpisani mirovni sporazum na kraju nije uspeo, jer se umešao bivši britanski premijer Boris Džonson.

Ušakov danas nije precizirao kada bi se poseta mogla odigrati, ali diplomatski izvori "RIA Novosti" iz Ankare navode da bi to moglo biti 12. februara.

image