Rusija

Peskov: Nijedna strana država nije pokrenula istragu pada Il-76 sa ukrajinskim zarobljenicima

Portparol Kremlja prokomentarisao je istragu ruskog vojno transportnog aviona koji je ukrajinska vojska oborila američkim sistemom PVO "patriot" 24. januara iznad Belgorodske oblasti kada su poginuli svi putnici kao i predstojeću posetu ruskog lidera Turskoj
Peskov: Nijedna strana država nije pokrenula istragu pada Il-76 sa ukrajinskim zarobljenicimawww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Nije poznato da se neko u svetu odazvao na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da se istraži obaranje ruskog aviona Il-76 kada je poginulo 65 ukrajinskih vojnika, kao i članovi posade i osobe u pratnji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Što se tiče vraćanja tela ukrajinskih zarobljenika, time se bavi Istražni komitet, odgovorio je portparol Kremlja novinarima.

Kremlj će blagovremeno objaviti tačan datum Putinove posete Turskoj, ukazao je i naglasio da Turska čuva svoj suverenitet, uprkos pritiscima.

Turska nastavlja da gradi trgovinsku i ekonomsku saradnju sa Ruskom Federacijom, zauzimajući samostalnu poziciju, uprkos činjenici da se suočava sa neviđenim pritiskom Anglosaksonaca zbog saradnje sa RF, dodao je Peskov.

Prema njegovim rečima Putin i Erdogan će razgovarati o bilateralnoj saradnji, regionalnim pitanjima i ukrajinskoj krizi, a njihov raspored je prilikom svakog susreta iscrpan.

image