Rusija

Taker Karlson otkriva: Evo zašto sam došao u Moskvu

Američki mediji pišu da je bivši novinar "Foks njuza" došao u Moskvu da intervjuiše ruskog predsednika Vladimira Putina. Komentarišući ove navode, novinar je rekao da su američki mediji "stvarno ludi"

Američki novinar Taker Karlson snimljen je u Moskvi kako doručkuje u hotelu.

Njegov dolazak u Rusiju izazvao buru komentara u Sjedinjenim Državama, a u razgovoru za "Izvestija" Karslon je otkrio razlog svog dolaska.

Kako je rekao, voli Moskvu i smatra je prelepom.

"Hteo sam da je vidim, toliko sam čitao o njoj. Želeo sam da razgovaram sa ljudima i vidim kako stvari funkcionišu", objasnio je Karlson.

Američki mediji pišu da je bivši novinar "Foks njuza" došao u Moskvu da intervjuiše ruskog predsednika Vladimira Putina. Komentarišući ove navode, novinar je rekao da su američki mediji "stvarno ludi".

Na pitanje da li je u Moskvu došao da intervjuiše Putina, Karlson je, međutim, uz osmeh rekao: "Videćemo", piše Rojters.

Ranije je objavljeno da je Taker Karlson doputovao u Rusiju 3. februara, ali do sada nije bio poznat razlog njegove posete.

Bivši član Predstavničkog doma američkog Kongresa Adam Kinzinger nazvao je Karlsona izdajnikom.

Američki novinar specijalizovan za ruska pitanja Džon Varoli je, kako "Njuzvik" navodi, istakao da su mejnstrim medijske kuće u SAD pod kontrolom Bele kuće i da im je onemogućeno izveštavanje o stvarima koje Rusiju prikazuju u pozitivnom svetlu. Navodno, to ukazuje da bi razlog Karlsonovog dolaska u Moskvu, mogao biti intervju s Putinom.

"Da vam kažem, on je veoma opasna osoba. On je veoma opasan za vašingtonski režim, za Belu kuću. Bela kuća ga vidi kao neprijatelja broj jedan među američkim disidentima. Mnogo ga mrze", istakao je Varoli.

image