Rusija

Putin razgovarao sa predsednikom UAE: Rusija želi međunarodnu istragu o padu aviona Il-76

Predsednici Rusije i UAE, Vladimir Putin i Al Nahjan, potvrdili su principijelan stav u korist brzog prekida vatre u Pojasu Gaze
Putin razgovarao sa predsednikom UAE: Rusija želi međunarodnu istragu o padu aviona Il-76© Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom istakao zainteresovanost Ruske Federacije za sprovođenje međunarodne istrage o terorističkom napadu na ruski avion Il-76, kada je poginulo svih 74 ljudi koje je letelica prevozila, saopštila je pres služba Kremlja.

"Razgovarano je o detaljima terorističkog napada koji je kijevski režim izveo 24. januara na ruski avion Il-76 u kojem su bili ukrajinski ratni zarobljenici. Naglašen je interes Rusije za sprovođenje međunarodne istrage o ovom zločinu", navodi se u saopštenju, prenose "RIA Novosti".

Putin i Al Nahjan takođe su potvrdili principijelan stav u korist brzog prekida vatre u Pojasu Gaze.

"Rusija i UAE potvrdile su principijelan stav u korist brzog prekida vatre i obnavljanja političkog procesa, u cilju postizanja dugoročnog i pravednog rešenja palestinskog pitanja, zasnovanog na poznatim međunarodno-pravnim osnovama", dodali su iz Kremlja.

image