Putin razgovarao sa predsednikom UAE: Rusija želi međunarodnu istragu o padu aviona Il-76

Predsednici Rusije i UAE, Vladimir Putin i Al Nahjan, potvrdili su principijelan stav u korist brzog prekida vatre u Pojasu Gaze

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom razgovora sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom istakao zainteresovanost Ruske Federacije za sprovođenje međunarodne istrage o terorističkom napadu na ruski avion Il-76, kada je poginulo svih 74 ljudi koje je letelica prevozila, saopštila je pres služba Kremlja.

"Razgovarano je o detaljima terorističkog napada koji je kijevski režim izveo 24. januara na ruski avion Il-76 u kojem su bili ukrajinski ratni zarobljenici. Naglašen je interes Rusije za sprovođenje međunarodne istrage o ovom zločinu", navodi se u saopštenju, prenose "RIA Novosti".

Putin i Al Nahjan takođe su potvrdili principijelan stav u korist brzog prekida vatre u Pojasu Gaze.

"Rusija i UAE potvrdile su principijelan stav u korist brzog prekida vatre i obnavljanja političkog procesa, u cilju postizanja dugoročnog i pravednog rešenja palestinskog pitanja, zasnovanog na poznatim međunarodno-pravnim osnovama", dodali su iz Kremlja.