Rusija

Medvedev: Stiglo i prvo priznanje da će Lavov biti novi glavni grad Ukrajine

Biznis sektor koji je odgovoran za izgradnju nove železnice od Španije do Ukrajine bolje procenjuje situaciju od političara, kaže bivši predsednik Rusije
Medvedev: Stiglo i prvo priznanje da će Lavov biti novi glavni grad Ukrajinewww.globallookpress.com © Aleksey Nikolskyi/Kremlin Pool

Izgleda da je stiglo i prvo priznanje da će Lavov, najveći grad u zapadnoj Ukrajini, postati i novi glavni grad te zemlje, napisao je na Iksu zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, komentarišući vest da će velika železnica koja polazi iz Španije i koja će se pružati preko južne Evrope završavati upravo u tom gradu, a ne u Kijevu.

"Izgleda da je to prvo priznanje da će Lavov-Lemberg biti nova prestonica Ukrajine u granicama Lavovske oblasti. A poenta ovde nije u tome da se putevi na zapadu i u Malorusiji razlikuju po širini. Jednostavno biznis sektor je mnogo dalekovidiji od političara", prokomentarisao je Medvedev.

Ipak, na ovu temu govorili su i na Zapadu. 

Jedan od bivših pomoćnika zamenika ministra odbrane SAD Stivern Brajen pre par dana takođe je izjavio da bi glavni grad Ukrajine mogao biti premešten u Lavov, ili negde na zapad, a za to, kako je dodao, već vidi neke naznake.

"Čim dođe do pravog ruskog prodora kroz sadašnju liniju fronta, što će rezultirati povlačenjem ukrajinskih trupa, vlada Zelenskog praktično neće moći da opstane u Kijevu", zaključio je bivši saradnik Pentagona.

image