Raketa "izdeljije 305" predstavljena u Rijadu

Iz "Rosteha" su saopštili da domet, preciznost i pouzdanost njihove rakete u potpunosti zadovoljavaju potrebe dosadašnjih korisnika, ali i da je u toku rad na uvećanju ubojitosti ovog naoružanja

Laka višenamenska vođena raketa, poznata po akronimu LMUR (legkaя mnogocelevaя upravlяemaя raketa) i oznaci "izdeljije 305" predstavljena je ove godine na Svetskom odbrambenom forumu u Saudijskoj Arabiji, u sklopu paviljona kompanije "Visokoprecizni kompleksi", podružnice "Rosteha".

Raketa je namenjena za uništavanje širokog spektra stacioniranih i ciljeva u pokretu, uključujući oklopna vozila, vatrene položaje, objekte, sisteme PVO i artiljerijska oruđa, danju i noću u svim vremenskim uslovima.

Uglavnom se lansira sa helikoptera Mi-28NM i Ka-52M, a postoje i dve specijalne modifikacije Mi-8 sa kojih je moguće upotrebiti LMUR. Iz "Rosteha" su saopštili da domet, preciznost i pouzdanost njihove rakete u potpunosti zadovoljavaju potrebe dosadašnjih korisnika, ali i da je u toku rad na uvećanju ubojitosti ovog naoružanja.

"Preciznost je odlična. Štaviše, ne zavisi od dometa na kom se cilj nalazi. Raketa je jednostavna za upotrebu, sve što pilot treba da uradi jeste da je usmeri ka odabranom cilju tokom krajnje faze leta", naglasili su iz kompanije "Rosteh".