Rusija

Šojgu naredio: Unapredite "iskandere" i "kinžale" u skladu sa potrebama SVO

Ruski ministar odbrane je proverio proizvodnju raketnih sistema u Moskovskoj oblasti i poručio da se radi brže

Ruski ministar odbrane, general armije Sergej Šojgu poručio je da se izvrše izmene raketa "iskander" i "kinžal", prenosivih protivvazdušnih raketnih sistema i sistema za borbu protiv dronova i to na osnovu iskustva stečenog u Specijalnoj vojnoj operaciji.

Ruski ministar je posetio korporaciju "Konstruktorski biro mašinstva" u Moskovskoj oblasti i proverio proizvodnju raketnih sistema, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Šojgu je tokom sastanka sa rukovodstvom korporacije dao zadatak da što pre prilagode i poboljšaju raketne sisteme koje proizvode u skladu sa potrebama vojske koja ih koristi na frontu.

Ruskom ministru su prikazani i uzorci protivtenkovskog raketnog sistema "hrizantema-S" sa modernizovanim protivtenkovskim vođenim raketama "hrizantema-M", borbeno vozilo "gibka-S", kompleks aktivne zaštite "arena-m" i drugi proizvodi.

"Pomenuti kompleks aktivne zaštite, dizajniran za zaštitu od neprijateljskog protivtenkovskog oružja je trenutno na testiranju. Radimo i na unapređenju kompleksa za zaštitu od dronova", rekli su ruskom ministru tokom posete.

"Moramo da radimo brže", poručio je Sergej Šojgu.

Generalni direktor korporacije Sergej Pitikov izvestio je ministra da se "radi na proširenju proizvodnih kapaciteta fabrike i da je nekoliko puta povećana proizvodnja u različitim oblastima".

Visokoprecizno oružje proizvedeno u ovoj korporaciji omogućava gađanje neprijateljskih ciljeva na velikim udaljenostima i sa velikom preciznošću, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

image