UN o granatiranju Belgoroda: Napadi na civile moraju prestati

"Videli smo izveštaje o raketnim napadima na ruski grad Belgorod i ponavljamo da su napadi na civile i civilnu infrastrukturu zabranjeni međunarodnim humanitarnim pravom, neprihvatljivi i moraju biti okončani", izjavio je portparol generalnog sekretara UN

Napadi na civile i civilnu infrastrukturu su neprihvatljivi i odmah moraju biti prekinuti, izjavio je portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik povodom današnjeg granatiranja Belgoroda.

"Videli smo izveštaje o raketnim napadima na ruski grad Belgorod i ponavljamo da su napadi na civile i civilnu infrastrukturu zabranjeni međunarodnim humanitarnim pravom, neprihvatljivi i moraju biti okončani", izjavio je Dižarik.

Ministarstvo zdravlja Ruske Federacije je u međuvremenu objavilo informaciju da je broj poginulih u jutrošnjim napadima na Belgorod porastao na sedam, među kojima i jedna beba, dok je ranjeno 18 civila, uključujući i četvoro dece. 

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je PVO presrela i uništila 14 raketa iznad teritorije Belgorodske oblasti, koje su ukrajinske snage lansirale iz višecevnih raketnih lansera RM-70 "vampir".