Rusija

Rusi oborili 38 ukrajinskih dronova iznad Krima

Svi dronovi su uništeni, sprečen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na teritoriji RF, saopštilo je rusko MO
Rusi oborili 38 ukrajinskih dronova iznad Krima© Tanjug/AP Photo/Andriy Andriyenko

Ruski sistemi PVO su uništili 38 ukrajinskih dronova iznad Krima, te tako sprečili novi pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na teritoriji Ruske Federacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. 

Svi dronovi su uništeni, potvrdilo je rusko Ministarstvo.

Napad se desi, sinoć ali nije precizirano u koje vreme i da li su dronovi istovremeno uočeni.

Pritom, sinoć je savetnik lidera Krima za informacionu politiku Oleg Krjučkov obavestio stanovnike da je kretanje trasom "Tavrida" u oblasti Fedosije u pravcu Kerča privremeno zatvoreno i da je obeležena obilaznica. U isto vreme je i Krimski most bio zatvoren, ali je nakon dva sata ponovo omogućeno kretanje.

Prema rečima ministra transporta Krima Nikolaja Lukašenka, kretanje autobusa trasom "Tavrida" je takođe izmenjeno, dok se vozovi kreću u nepromenjenom režimu.

Oružane snahe Ukrajine redovno gađaju centralne i pogranične regione Rusije, napadaju dronovima i organizuju diverzije. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

Ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, ukazala je ranije portparolka ruskog MSP Marija Zaharova i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

image