Nastavlja se rusko napredovanje na avdejevskom pravcu

Ruska vojska je u tom pravcu zauzela još povoljnije položaje nastavivši da sprovodi ofanzivu nakon zauzimanja tog grada

 Ruska vojska je zauzela povoljnije pozicije na avdejevskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Ruska vojska je u Avdejevskom pravcu zauzela još povoljnije položaje nastavivši da sprovodi ofanzivu nakon zauzimanja tog grada. Takođe, u tom pravcu su gađani položaji pet ukrajinskih brigada i to u mestima Očertino, Novoselovko, Torecka i Novogrodovka u Donjeckoj Narodnoj Republici", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ruska vojska odbila dva napada ukrajinskih jurišnih aviona u rejonima naselja Družba i Šumi, kao i sedam kontranapada četiri brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Berdiči, Tonenki, Pervomajski, Orlovka, Petrovski i Severni u DNR.

Tokom borbe, ruska vojska je pogodila artiljerijski sistem američke proizvodnje M777, borbeno vozilo RM-70 "vampir" češke proizvodnje i protivbaterijski radar AN/TPK-48 američke proizvodnje.

U južnodonjeckom pravcu ruska vojska je odbila jedan napad Kijeva i nanela gubitke ukrajinskoj vojsci.

"Kijev je ostao bez 140 vojnika, a onesposobljeno je i jedno vozilo 'strajker'. Ruske snage uništile su i ukrajinski raketni sistem S-300 i skladište municije za tri ukrajinske brigade koje su razmeštene u blizini mesta Stepovo u Zaporoškoj oblasti", dodaje se.