Ruska vojska uništila 67 ukrajinskih artiljerijskih jedinica i oborila četiri drona

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su njihovi PVO sistemi uništili i šest komandnih punktova

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da su Oružane snage Rusije uništile šest ukrajinskih punktova i 67 artiljerijskih jedinica, prenose "RIA Novosti".

"Ruska operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija pogodile su šest neprijateljskih komandnih punktova u naseljima Petropavlovka u oblasti Harkov, Stelmahovka u Luganskoj Narodnoj Republici, Jampolovka, Torskoje, Ivano-Darjevka i Pobeda u Donjeckoj Narodnoj Republici. Pogođeno je i 67 artiljerijskih jedinica na položajima i vojna tehnika u 164 okruga", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je uništena i radarska stanica AN/TPK-50 američke proizvodnje u blizini sela Veseleje u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja ukrajinskih trupa u blizini sela Kamiševah u Zaporožju.

Četiri drona za dan

U saopštenju ruskog Ministarstva odbrane navodi se i da je ruska protivvazdušna odbrana za dan oborila četiri ukrajinska drona i pet višecevnih raketnih bacača HIMARS.

"PVO sistemi oborili su četiri ukrajinske bespilotne letelice za dan u naseljima Mirnaja Dolina, Veršina, Novoandrejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici i u naselju Zaliman u Luganskoj Narodnoj Republici", navodi se u izveštaju ruskog ministarstva.