Rosgvardija: Likvidirano 30 militanata tokom pokušaja upada na teritoriju RF

Prema informacijama ruske garde, u noći između 11. i 12. marta više od 300 neprijateljskih vojnika, podržanih oklopnim vozilima, pokušalo je da pređe državnu granicu i upadne u Belgorodsku oblast

Pripadnici Nacionalne garde Ruske Federacije eliminisali su 30 ukrajinskih militanata koji su pokušali da upadnu u Belgorodsku oblast tokom ranih jutarnjih sati 12. marta, navodi se u saopštenju Rosgvardije objavljenom na njenom sajtu.

Prema njihovim informacijama, u noći između 11. i 12. marta više od 300 neprijateljskih vojnika je, uz podršku oklopnih vozila, pokušalo da pređe državnu granicu i upadne u Belgorodsku oblast, nakon čega su ruske jedinice dejstvovale po njima.

"Kao rezultat veštog i profesionalnog dejstva artiljerijskih jedinica ruske garde, likvidirano je 30 militanata i dve posade minobacača. Savremena sredstva za borbu protiv besposadnih vazduhoplova u upotrebi Nacionalne garde RF, takođe su se pokazala kao veoma efikasna", navodi se na sajtu Rosgvardije.

Podsećanja radi, Ministarstvo odbrane Rusije je tokom jučerašnjeg dana saopštilo da je ruska vojska, zajedno sa pograničnim jedinicama FSB-a, u ranim jutarnjim časovima 12. marta osujetila pokušaj režima u Kijevu da napravi prodor u teritoriju Rusije, konkretno Belgorodsku i Kursku oblast.

Prema podacima MO, ukupni gubici ukrajinske vojske u ovom napadu iznose 234 poginula vojnika, sedam uništenih tenkova, tri BVP "bredli" i dva oklopna transportera.