Šojgu naredio da se brodovi opreme dodatnim vatrenim oružjem za uništavanje dronova

Ruski ministar odbrane je tokom posete sedištu Crnomorske flote naložio da se sprovodi svakodnevna obuka osoblja, u toku dana i noći, kako bi jedince uvežbale odbijanje neprijateljskih napada

Neophodno je na brodove ugraditi dodatno vatreno oružje, mitraljeske sisteme velikog kalibra za uništavanje neprijateljskih dronova, poručio je ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku u sedištu Crnomorske flote, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ruski ministar bio je u radnoj poseti trupama Južnog vojnog okruga i obišao komandno mesto Crnomorske flote, gde su ga komanda i štabni oficiri izvestili o trenutnoj situaciji, dejstvima neprijatelja i borbama koje izvode jedinice flote koje su u njihovoj zoni odgovornosti.

Šojgu je na sastanku takođe naložio da se sprovodi svakodnevna obuka osoblja kako tokom dana, tako i tokom mraka, kako bi jedince uvežbale odbijanje neprijateljskih napada iz vazduha i pomorskih dronova.

Pored toga, ministar je dao zadatak da se poveća bezbednost infrastrukturnih objekata u zoni odgovornosti flote i izdržljivost brodova i plovila na borbena i vanredna oštećenja.