Ruska vojska gađala mesto savetovanja komandanata ukrajinskih vojnih i bezbednosnih snaga

Tokom proteklog dana ruske snage su izvele napade na ukrajinske položaje s ljudstvom i tehnikom u 137 oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane RF

Ruska vojska je izvela napad na mesto savetovanja komandanata Oružanih snaga i Službe bezbednosti Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Izveden je napad na mesto na kojem su se savetovali predstavnici komandnog sastava Službe bezbednosti i Oružanih snaga Ukrajine", navodi se u saopštenju.

Tokom proteklog dana, kako je navedeno, ruske snage su izvele napade na ukrajinske položaje s ljudstvom i tehnikom u 137 oblasti.

U Ministarstvu su istakli da je ruska vojska zaustavila i pokušaj ukrajinske diverzantsko-izviđačke grupe da se probije u Belgorodsku oblast kod sela Kozinka.

"Ukrajinska vojska je za dan izgubila do 150 vojnika (ranjeni i poginuli) prilikom pokušaja da prodre preko državne granice Rusije u području Kozinke. Ruske trupe su poboljšale položaje na liniji fronta na avdejevskom pravcu, gde je neprijatelj izgubio do 295 vojnika, dva oklopna vozila kao i britansku haubicu FN-70. Odbijeno je sedam napada i kontranapada jurišnih ukrajinskih grupa. Na južnodonjeckom pravcu, ukrajinske snage su izgubile više od 130 vojnika", dodali su u Ministarstvu.

Ističe se da je ruska vojska nanela poraz ukrajinskim jedinicama u području Sinjkovke na kupjanskom pravcu, a protivnik je izgubio do 60 vojnika.

Što se tiče donjeckog pravca, ukrajinska vojska je izgubila do 380 vojnika, dva oklopna vozila i četiri automobila.

"Ruski PVO sistemi uništili su ukrajinski avion Mi-8, oborili su 143 drona i 22 granate ispaljene iz višecevnih raketnih bacača. Iznad ruske Belgorodske oblasti uništeno je osam projektila ispaljenih iz sistema 'vampir', dve granate ispaljene iz višecevnih sistema 'oljha' i jedna koja je ispaljena iz sistema 'grad'", zaključili su u Ministarstvu.