Putin nakon istorijske pobede: Rusija sigurna u sebe i svoju budućnost

Predsednik Rusije danas se kratko obratio naciji i istakao da shvata odgovornost koju ima zbog tako velikog poverenja građana i poručio da će Rusija nastaviti da ide napred sigurna u sebe i svoju budućnost

Zahvalan sam svima koji su učestvovali na izborima, bez obzira na to za koga su glasali, jer to znači da su shvatili koliko je glas svakog pojedinca važan, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin nakon objavljivanja konačnih rezultata na poslednjim predsedničkim izborima, na kojim je još jednom ubedljivo pobedio. 

Putin je iskoristio ovu priliku da zahvali svima koji su glasali za njega i obećao da će se potruditi da u budućnosti njegov rad bude još efikasniji. 

"Dragi prijatelji, zahvalan sam vam na podršci. Za mene je to važnije od formalne pobede na izborima. To je podrška političkom i ekonomsku kursu razvoja naše zemlje, našim opštim rezultatima, koji, naravno, trebaju biti i veći, ali koji već danas čine Rusiju još jačom i više nezavisnom. Hvala vam svima na poverenju. Daću sve od sebe da ga opravdam. Shvatam da takav nivo poverenja zahteva još više rada i efikasnosti od mene i čitavog našeg tima", rekao je on. 

Ruski lider, za kojeg je na poslednjim izborima glasalo više od 86 miliona ljudi, istakao je da je narod od 15. do 17. marta birao "budućnost za sebe i svoju decu".

"Birali smo put kojim će Rusija ići. Značaj ovog događaja shvatila je apsolutna većina glasača, koji su izašli na izbore. Izbori su pokazali da je Rusija danas jedna velika porodica. Ići ćemo zajedno napred sigurni u sebe u svoju snagu i svoju budućnost", zaključio je on.  

Predsednik se kratko osvrnuo i na rad Centralne izborne komisije, koju je pohvalio za precizan rad, koji je i ovaj put, kao i uvek, bio u skladu sa zakonom.