Predsednik Sirije: Svi znaju da će Rusija pobediti, ispraviće tok istorije

Sirijski predsednik Bašar el Asad je izjavio da Rusija trenutno "ispravlja ono što su drugi uradili"

Sirijski predsednik Bašar el Asad je u intervjuu za Prvi kanal izrazio uverenje da će Rusija pobediti u ishodu sukoba u Ukrajini i da će ponovo ujediniti bratske narode.

"Svi znaju da su Rusi, Belorusi i Ukrajinci bliski po istoriji, jeziku i kulturi i da su uglavnom Rusi ti koji žive na istoku Ukrajine, ali ukrajinski nacisti imaju konkretan cilj", rekao je sirijski lider.

On je siguran da će se sukob završiti pobedom Rusije i da će ponovo ujediniti bratske narode.

Asad je naglasio da Rusija trenutno "ispravlja ono što su drugi uradili".

Prema njegovim rečima, ruska specijalna operacija u Ukrajini će ispraviti tok istorije – "neće ga zameniti niti napisati iznova, već će ga ispraviti".

"Rusija se, kao moćna sila, opire mešanju Zapada u unutrašnje stvari drugih zemalja, za mene je svejedno gde se Rusija bori protiv globalnog terora, u Siriji ili u Ukrajini – postoji samo jedan neprijatelj, a ona to radi, jer je i sama patila", objasnio je svoj stav sirijski predsednik. 

"SAD profitiraju od svakog sukoba"

Sirijski predsednik je rekao da Sjedinjene Američke Države "profitiraju od svakog sukoba, a onda se udaljavaju i posmatraju".

Kako je naglasio sirijski lider SAD "pretvaraju svaki sukob u opasnu hroničnu bolest", prenele su RIA Novosti.

"Amerika profitira od bilo kakvog sukoba, a zatim se povlači i posmatra rastući haos, čekajući trenutak kada može zadati odlučujući udarac", rekao je Asad odgovarajući na pitanje o trenutnoj eskalaciji palestinsko-izraelskog sukoba.