Rusija

Lavrov razgovarao sa kolegom iz Saudijske Arabije o plaestinsko-izraelskom sukobu

Ministri su takođe razgovarali o perspektivama razvoja odnosa sa akcentom na praktičnoj realizaciji onog što je dogovoreno tokom zvanične posete predsednika Rusije Vladimira Putina Rijadu u decembru 2023. godine
Lavrov razgovarao sa kolegom iz Saudijske Arabije o plaestinsko-izraelskom sukobu© mid.ru

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov obavio je telefonski razgovor sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije Fajsalom bin Farhanom al Saudom o bilateralnoj saradnji i palestinsko-izraelskom sukobu.

Lavrov je sa kolegom iz Saudijske Arabije razgovarao o perspektivama razvoja odnosa sa akcentom na praktičnoj realizaciji onog što je dogovoreno tokom zvanične posete predsednika Rusije Vladimira Putina Rijadu u decembru 2023. godine.

Ministri su posebnu pažu posvetili regionalnim pitanjima u kontekstu do sada neviđene eskalacije situacije u zoni palestinsko-izraelskog sukoba i akvatorije Crvenog mora, navodi se u saopštenju ruskog MSP-a.

Lavrov i Fajsal bin Farhan al Saud su potvrdili da se obe države zalažu za ujedinjenje napora svih odgovornih članova međunarodne zajednice kako bi se što pre, političkim i diplomatskim metodama, regulisala opasna kriza koja podriva mir i stabilnost na Bliskom istoku.

image