Ruska vojska pogodila položaje Oružanih snaga Ukrajine kod Harkova

Eksplozija se čula u gradu Čugujev, kroz koji se snabdevaju ukrajinske trupe koje idu na rotaciju ka Lipcima, Volčansku i pravcu Izjumsko-Kupjanskoe

U Harkovskoj oblasti ruska vojska pogodila je tehniku i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine, otkrio je za "RIA Novosti" koordinator nezvaničnih snaga koje podržavaju Rusiju u gradu Nikolajevu Sergej Lebedev.

"U 22:40 došlo je do eksplozije u gradu Čugujev. Prema prvim informacijama, na licu mesta došlo je više vozila hitne pomoći i četiri vatrogasne jedinice. Pogođena je privremena tačka razmeštanja Oružanih snaga Ukrajine", kazao je Lebedev.

Kako je pojasnio, Čugujev je grad kroz koji se snabdevaju ukrajinske trupe koje idu na rotaciju ka Lipcima, Volčansku i pravcu Izjumsko-Kupjanskoe, kao i popunjavanje razbijenih ukrajinskih jedinica.

Osim toga, Lebedev je dodao da su se uveče 11. maja čule eksplozije u predgrađu Harkova, u severnom pravcu, između naselja Cirkuni i Ruska Lozovaja.

"Eksplozija je bila veoma snažna, jasno se čula čak i u centru grada", precizirao je.

Prema njegovim rečima, u tom pravcu se nalazi velika pustoš i nekoliko šuma, a prolaz je tamo već nekoliko meseci zatvoren za civile.

Ministarstvo odbrane Rusije je prethodno saopštilo da je ruska vojska oslobodila naselja Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja u Harkovskoj oblasti.

Osim toga, grupa trupa "Sever" je uništila ljudstvo i tehniku četiri ukrajinske brigade i odreda graničara u oblastima Volčansk , Vesjolj, Glubokoje, Neskučni i Krasni.