Zaharova o napadu u Belgorodu: Još jedna krvava karika u lancu zločina kijevskog režima

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova reagovala je na novi teroristički napad Kijeva na civile na ruskoj teritoriji

Teroristički napad u Belgorodu je još jedna krvava karika u lancu zločina kijevskog režima, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući novi teroristički napad Kijeva na civile na ruskoj teritoriji.

"Teroristički napad u Belgorodu je još jedna krvava karika u lancu zločina kijevskog režima. Ciljano granatiranje civila, civilne infrastrukture, stambenih zgrada, bolnica, škola, društvenih objekata postalo je stil delovanja zločinačke grupe Zelenskog, iza koje stoje zapadni sponzori", napisala je Zaharova na Telegramu.

Oružane snage Ukrajine gađale su stambenu zgradu u Belgorodu, nakon čega se urušio ceo ulaz u zgradi od deset spratova.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ukrajinske trupe napale stambena naselja Belgoroda raketnim sistemom "točka-U", "Vilha" i RM-70 "vampir".

"Prilikom odbijanja napada, oboreno je 12 projektila, dok su fragmenti jedne od uništenih projektila 'točka-U' pogodili stambenu zgradu. Tokom odbijanja napada, ruski PVO sistemi uništili su šest projektila 'točka-U', četiri rakete 'vampir' i dve rakete iz raketnog bacača 'vilha'", navodi se u saopštenju.

Specijalni izaslanik Ministarstva spoljnih poslova Rusije za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik izjavio je da će izvršioci i oni koji daju zločinačka naređenja "sigurno biti na optuženičkoj klupi ako prežive".