Rusija

Ruska vojska napala vojni aerodrom i fabriku za remont ukrajinske vojne tehnike

Ne radi se samo o aerodromu gde sleću teški avioni za istovar, već i avioni Su-27 preuređeni za NATO rakete, otkrio je koordinator nezvaničnih snaga koje podržavaju Rusiju u gradu Nikolajevu Sergej Lebedev
Ruska vojska napala vojni aerodrom i fabriku za remont ukrajinske vojne tehnike© Olga Sokolova/Global Look Press

Ruska vojska napala je oblast u Harkovu, gde se nalazi privremena policijska stanica, kao i vojni aerodrom i fabriku u kojoj se popravljala vojna oprema u Umanju, u Čerkaskoj oblasti, otkrio je za "RIA Novosti" koordinator nezvaničnih snaga koje podržavaju Rusiju u gradu Nikolajevu Sergej Lebedev.

"Rano jutros u Harkovu su se dogodila dva velika napada. Prema našim saznanjima, harkovska policija se formira u vojne bataljone i šalje na istok. Formiranje bataljona se odvija tačno u pravcu gde su se dogodile eksplozije", rekao je Lebedev.

Kako dodaje, noćas je izvršen napad na vojna skladišta i privremene punktove, gde se vršila preraspodela jedinica na frontu u gradu Umanju, Čerkaška oblast. 

"Tačnije, ne radi se samo o aerodromu gde sleću teški avioni za istovar, već i avioni Su-27 preuređeni za NATO rakete", ukazao je.

Prema njegovim rečima, malo posle ponoći, zabeležen je prvi napad u pravcu fabrike poljoprivrednih mašina "Umanjfermaš", gde se popravlja i skladišti vojna oprema.

Nešto kasnije, kako dodaje, dogodile su se još dve eksplozije na aerodromu u blizini sela Rodnikovka, u predgrađu Umana.

Lebedev dodaje da je područje u blizini aerodroma zatvoreno za civilno stanovništvo, kao i da su u toku radovi na popravci kako bi mogli da slete NATO avioni.

"Aerodrom se trenutno koristi kao centar za obuku pilota koji vežbaju na helikopterima i avionima. Kadeti su uglavnom sa Harkovskog nacionalnog univerziteta unutrašnjih poslova", napomenuo je Lebedev.

image