Rusija

Komandant Strateških raketnih snaga RF: Prioritet uvođenje novih sistema u operativnu upotrebu

Samo tokom proteklih šest meseci Strateške raketne snage izvele više od 150 vežbovnih aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane
Komandant Strateških raketnih snaga RF: Prioritet uvođenje novih sistema u operativnu upotrebuwww.globallookpress.com © Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

Komandant Strateških raketnih snaga Ruske Federacije Sergej Karakajev izjavio je da je prioritet ovog roda vojske povećanje borbene sposobnosti kroz nabavku i uvođenje u operativnu upotrebu novih raketnih sistema, saopšteno je iz Ministarstva odbrane RF.

Kako se navodi u saopštenju, održan je sastanak vojnog saveta Strateških raketnih snaga na kom su sumirani rezultati obuke iz zimskog perioda i određene glavne aktivnosti ovog roda za letnji period 2024. godine. Sastankom je predsedavao general-pukovnik Karakajev.

"Komandant Strateških raketnih snaga je posebnu pažnju posvetio pitanju povećanja borbenih sposobnosti ovog dela vojske kroz uvođenje novih raketnih snaga", navodi se u saopštenju MO.

Iz ministarstva dodaju i da su samo tokom proteklih šest meseci Strateške raketne snage izvele više od 150 vežbovnih aktivnosti na taktičkom nivou u kome su učestvovali raketni pukovi i divizije, kao i veći broj vežbi komandnih jedinica pod vođstvom Karakajeva i drugih komandanata u raketnim snagama.

Prema rečima Karakajeva, Strateške raketne snage su uspešno obavile obuku vojne komande, kontrolnih tela, formacija, jedinica i podjedinica, i to na nivou koji garantuje da će biti sposobni za obavljanje svih zadataka.

image