Komandant Strateških raketnih snaga RF: Prioritet uvođenje novih sistema u operativnu upotrebu

Samo tokom proteklih šest meseci Strateške raketne snage izvele više od 150 vežbovnih aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane

Komandant Strateških raketnih snaga Ruske Federacije Sergej Karakajev izjavio je da je prioritet ovog roda vojske povećanje borbene sposobnosti kroz nabavku i uvođenje u operativnu upotrebu novih raketnih sistema, saopšteno je iz Ministarstva odbrane RF.

Kako se navodi u saopštenju, održan je sastanak vojnog saveta Strateških raketnih snaga na kom su sumirani rezultati obuke iz zimskog perioda i određene glavne aktivnosti ovog roda za letnji period 2024. godine. Sastankom je predsedavao general-pukovnik Karakajev.

"Komandant Strateških raketnih snaga je posebnu pažnju posvetio pitanju povećanja borbenih sposobnosti ovog dela vojske kroz uvođenje novih raketnih snaga", navodi se u saopštenju MO.

Iz ministarstva dodaju i da su samo tokom proteklih šest meseci Strateške raketne snage izvele više od 150 vežbovnih aktivnosti na taktičkom nivou u kome su učestvovali raketni pukovi i divizije, kao i veći broj vežbi komandnih jedinica pod vođstvom Karakajeva i drugih komandanata u raketnim snagama.

Prema rečima Karakajeva, Strateške raketne snage su uspešno obavile obuku vojne komande, kontrolnih tela, formacija, jedinica i podjedinica, i to na nivou koji garantuje da će biti sposobni za obavljanje svih zadataka.