Rusija

Simonjan: Atentat na Fica je odvratan i predvidljiv – svi znamo kako Zapad funkcioniše

Pokušaće da ubede javnost da je postojao samo jedan napadač, kao što se već dešavalo na Zapadu u istoriji velikih atentata, ocenila je glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" i televizijskog kanala RT
Simonjan: Atentat na Fica je odvratan i predvidljiv – svi znamo kako Zapad funkcioniše© Kатерина Чеснокова / РИА Новости

Atentat na slovačkog premijera Roberta Fica je odvratan ali predvidljiv, ako se setite kako postupa Zapad, izjavila je glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan.

"Predvidljivo, uz to zapanjujuće i odvratno, ali predvidljivo ako poznajete istoriju 20. veka i način kako Zapad funkcioniše. To je pokušaj i skoro ubistvo Fica, onog koji je rekao da je divljački nacizam u Ukrajini doveo do SVO i da Vladimir Putin nije imao drugog izbora", kazala je Simonjan u emisiji "Veče sa Vladimirom Solovjovom" na kanalu Rusija 1. 

Kako dodaje, čini se da ništa ne ugrožava njegovo zdravlje, međutim, ipak nije tako, jer je Fico toliko toga prošao, tolike operacije, veštačku komu i više neće biti zdrav.

"Daj Bože da ponovo vlada zemljom. To je akt zastrašivanja i u suštini teroristički napad. Pokušali su da ga ubiju kako bi zastrašili druge, da bi drugi bili obeshrabreni", ocenila je ona.

Prema njenim rečima, pokušaće da ubede javnost da je postojao samo jedan napadač, kao što se već dešavalo na Zapadu u istoriji velikih atentata.

"Naravno, sada će nam reći da je to bio samo ludi usamljenik koji je to učinio, kao što nam govore u svim takvim slučajevima. Hajde da se ​​podsetimo ko je ubio Kenedija? Svi znaju da je Kenedija ubio Li Harvi Osvald, a i svi znaju da u stvari nije, ili barem nije bio jedini. I kako zgodno ispada da je Kenedijev atentator ubijen dva dana nakon atentata, dok je atentator posle toga preminuo u zatvoru", podseća Simonjan.

Ona je podsetila i na ubistvo švedskog premijera Olofa Palmea 1986. godine, koji je ubijen usred dana vraćajući se sa suprugom, ili sa koncerta ili sa filma.

"Palme je uvek govorio: 'Verujem svom narodu.' Verujte ali proveravajte. Nije trebalo da veruje svom narodu. Zato što je ubijen tri dana pre posete Moskvi. Želeo je da uspostavi veze sa Rusijom i pokušao je da se sprijatelji sa SSSR-om", ukazala je ona.

image