Rusija

Ruska vojska potpuno oslobodila severni deo Volčanska

Ukrajinci odlično znaju da da je Volčansk strateško mesto i da moraju da ga zadrže po svaku cenu, rekao je šef administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev
Ruska vojska potpuno oslobodila severni deo Volčanska© Алексей Майшев / РИА Новости

Ruske snage uspešno napreduju u regionu sela Lipci u Harkovskoj oblasti, kontrolišu glavne tačke i deo puteva koje mogu da koriste Oružane snage Ukrajine, izjavio je šef administracije te oblasti Vitalij Gančev.

"Oružane snage Rusije postepeno nivelišu liniju fronta u Harkovskoj oblasti. Najkritičnija tačka u Harkovskoj oblasti je grad Volčansk, dok je severni deo grada potpuno oslobođen, odnosno, ruske snage kontrolišu 40 odsto grada", kazao je Gančev.

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine prebacile su kod Volčanska deo snaga sa kupjanskog pravca i iz regiona Kramatorska i imaju zadatak da onemoguće ofanzivu ruske vojske.

"Oni vrlo dobro znaju da je Volčansk strateško mesto i da moraju da ga zadrže. Mislim da je zadatak vojnog rukovodstva Ukrajine upravo taj – da ga drže po svaku cenu", istakao je Gančev.

Ministarstvo odbrane Rusije juče je saopštilo da je ruska vojska oslobodila Belogorovku u Luganskoj Narodnoj Republici.

"Uspeh su ostvarile jedinice vojne grupacije "Jug", koje su zatim zauzele pogodnije pozicije na frontu", navodi se u saopštenju.

image