Rusija

Medvedev upozorava učesnike samita u Švajcarskoj: Nećemo vam to zaboraviti

Na samitu u Švajcarskoj učesnice će pokušati da ožive mrtvu formulu za mir kijevskog ludaka Zelenskog, i svi koji budu bili tamo moraće da slušaju kijevske neonaciste, kaže danas Dmitrij Medvedev
Medvedev upozorava učesnike samita u Švajcarskoj: Nećemo vam to zaboravitiGetty © Anadolu / Contributor

Zemlje koje su neutralne po pitanju ukrajinske krize bi trebalo da shvate da će njihovo učešće na samitu u Švajcarskoj značiti da su na strani banderovskog režima u Kijevu, Rusija neće zaboraviti njihovo učešće na samitu, upozorava zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

"Iz raznih razloga, neke od neutralnih zemalja moraju da se odazovu takvim pozivima da ne bi pokvarile odnose sa velikim igračima. Ali oni takođe moraju da shvate da učešće u tako odvratnom događaju, hteli to ili ne, znači da odbijaju da se drže izbalansirane pozicije i da staju na stranu banderovskog političkog režima. Moraju da shvate da će takve akcije Rusija adekvatno oceniti i da će one bez sumnje uticati na naše odnose u budućnosti. Nećemo ovo zaboraviti", napisao je na Iksu bivši predsednik Rusije.

Uz to, kako je naveo dalje, radi se o besmislenom susretu, jer je u pitanju pokušaj da se oživi mrtva 'formula' za mir nelegitimnog "kijevskog ludaka" Vladimira Zelenskog, a zemlje koje budu učestvovale će morati da igraju po pravilima koje odrede kijevski neonacisti. 

image