Rusija

Ruski Centar za upravljanje krizama: Situacija na levoj obali Dnjepra pod kontrolom

Naseljima koja se nalaze na levoj obali Dnjepra ne prete poplave, potvrdili su danas ruski stručnjaci nakon jučerašnje vesti da je Kijev otvorio sve pregrade na brani hidroelektrane Dnjepar usled čega je došlo do velikog ispuštanja vode
Ruski Centar za upravljanje krizama: Situacija na levoj obali Dnjepra pod kontrolomGetty © Anadolu / Contributor

Naseljenim područjima Hersonske oblasti na levoj obali Dnjepra ne prete poplave zbog ispuštanja vode iz hidroelektrane Dnjepar, izjavio je danas za RIA Novosti Ilja Efimov, šef ruskog Centra za upravljanje krizama.

"Glavna uprava Ministarstva za vanredne situacije Rusije za Hersonsku oblast ranije je već dobila izveštaj sa prognozom mogućih rizika u slučaju da dođe do ispuštanja vode sa brane hidroelektrane Dnjepar. On pokazuje da naseljima na levoj obali Dnjepra ne prete poplave. Zaposleni u Ministarstvu za vanredne situacije će, međutim, držati situaciju pod kontrolom dok se nivo vode ne stabilizuje", poručili su danas iz Centra za upravljanje krizama. 

Prethodno, podsetimo, guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo objavio je na mrežama da je Ukrajina otvorila brane hidroelektrane Dnjepar i da odatle izbija voda. 

image