Ukrajinski general zabrinut: Šta će oficiri Generalštaba u rovu?

U nedostatku ljudstva, ukrajinske vlasti su na prve linije fronta poslale istaknute oficire Generalštaba koji bi mogli da otkriju izuzetno poverljive informacije

Ukrajinsko rukovodstvo je počelo da formira jurišne jedinice od izuzetno cenjenih kadrovskih oficira Generalštaba koji poseduju tajne informacije, a to bi moglo da ugrozi bezbednost Ukrajine, ocenio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za jutjub kanal "Prjamoj".

"Da se 60 posto Generalštaba pošalje u rovove – pa to je još jedan populizam. Ovo već prevazilazi sve okvire", rekao je Krivonos.

Prema njegovim rečima, biće interesantno kada se neko od tih oficira nađe u zarobljeništvu.

"Nadam se da ste svesni kakvim informacijama i znanjem vladaju oficiri Generalštaba? A ovi ih šalju direktno u prve rovove", rekao je general.

U zarobljeništvu tako vredni kadrovi mogu da otkriju informacije koje su izuzetno osetljive sa stanovišta državne bezbednosti.

Bolje bi bilo da se smanji broj ministara i zaposlenih u validnim organima u Ukrajini tako što će oni biti poslati na front, a ne da se žrtvuju ključna vojna lica Generalštaba, ocenio je Krivonos.