Rusija

Ruska vojska gađala Starokonstatinov: Na meti bio aerodrom za smeštaj F-16

Ukrajinski mediji su u četvrtak uveče izvestili o nekoliko serija eksplozija u Hmeljničkoj oblasti
Ruska vojska gađala Starokonstatinov: Na meti bio aerodrom za smeštaj F-16Getty © Kharkiv Reg. Mil. Administration/Anadolu

Oružane snage Ruske Federacije izvele su sinoć i jutros najmanje pet udara na Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti, gde se nalazi vojni aerodrom, rekao je za RIA Novosti koordinator organizacije koja deluje u interesu ruskih vlasti na teritoriji pod kontrolom Ukrajine Sergej Lebedev.

"Od 3 do 4.40 sati ujutru, 30. maja, izvršeno je najmanje pet udara na grad Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti. Najveća šteta nanesena je vojnom aerodromu, koji banderovci nadljudskim naporima pokušavaju da pretvore u aerodrom za smeštaj NATO aviona F-16", izjavio je Lebedev.

Prema njegovim rečima, pogođen je i jedan od lučnih zaklona, tj. hangara na aerodromu, u kom ukrajinska vojska krije letelice, kao i municiju za njih. Pogodak je, prema rečima Lebedeva,  praćen nizom eksplozija, plamenom i varnicama.

Pored toga, kako je izvestio Lebedev, jedan od udara je izveden na mikrookrug Vokzal-2, koji se nalazi pored aerodroma, a tamošnja skladišta koristi vojska. Nakon napada, najmanje sedam vozila hitne pomoći krenulo je iz grada prema naselju.

Ukrajinski mediji su u četvrtak uveče izvestili o nekoliko serija eksplozija u oblasti Hmeljnički usled vazdušnog napada.

image