Rusija

Ruska PVO oborila 29 dronova i pet raketa "neptun"

Tokom protekle noći zaustavljen je niz pokušaja kijevskog režima da izvede terorističke napade na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije
Ruska PVO oborila 29 dronova i pet raketa "neptun"© MOD Russia/via Globallookpress.com

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane su tokom noći uništili 29 dronova i pet protivbrodskih raketa "neptun" iznad Krasnodarske teritorije i po jedan dron iznad Voronješke, Belgorodske i Tambovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Tokom protekle noći zaustavljen je niz pokušaja kijevskog režima da izvede terorističke napade protivbrodskim raketama 'neptun' i bespilotnim letelicama na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije", navodi se u saopštenju.

Prethodno je guverner Kubana Venijamin Kondratjev izvestio o odbijanju masovnog napada dronovima u tom regionu.

Ranije su Ukrajinci dronovima napali skladište nafte u okrugu Temrjuk na Krasnodarskoj teritoriji. Kao rezultat toga, tri cisterne su se zapalile, a bilo je i povređenih među zaposlenima u naftnom skladištu, naveo je Kondratjev.

"Masovni napad dronovima odbijen je ove noći u nekoliko opština u regionu. Situacija je ozbiljnija u regionu Temrjuka - tamo je infrastruktura naftnog skladišta oštećena vazdušnim udarom", precizirao je.

Ukrajina redovno granatira ruske pogranične regione, izvodi udare bespilotnim letelicama i vrši sabotaže. Sistemi ruske protivvazdušne odbrane uništavaju većinu dronova.

image